Architect en Ingenieursbureau gekozen

Er is een nieuwe stap gezet in het proces van de nieuwbouw aan de Europaweg 77 in Apeldoorn. In november zijn de architect en het ingenieursbureau gekozen. Na een openbare voorselectie zijn 5 architecten gekozen die een plan mochten uitwerken. Ook zijn 5 ingenieursbureaus gekozen, die een plan en een offerte mochten indienen voor de technische uitwerking.

Projectleider Marco Haagen is erg tevreden over de inzendingen: “Ondanks de overspannen markt zijn we erin geslaagd de interesse van de beste bureaus in Nederland te wekken. Er zijn mooie uitgewerkte plannen ingediend, waaruit we de beste hebben gekozen. Cepezed uit Delft wordt de architect en Nelissen uit Eindhoven wordt het ingenieursbureau.”

Cepezed heeft in het verleden al meer panden voor de politie gerealiseerd, zoals het Politie Diensten Centrum (PDC) Zwolle en het Hoofdbureau aan de Veilingweg in Rotterdam.

Nelissen heeft zich geprofileerd door veel kennis van meldkamers en politiegebouwen en was ook betrokken bij de meldkamer in Bergen op Zoom.

“Beide bureaus hebben in de offertefase, zonder dat er interactie was met gebruikers, op basis van het Programma van Eisen mooie plannen ontwikkeld. Dat geeft veel vertrouwen. Komende tijd gaan we het plan verder ontwikkelen en samen met het projectteam LMS en de klankbordgroep tot een optimaal ontwerp maken. De eerstvolgende stap wordt het voorontwerp, waarbij de plattegronden van alle verdiepingen definitief gemaakt worden. Dat moet in april klaar zijn.”

Let wel op! Op basis van de tekeningen die in deze nieuwsbrief te zien zijn, is de architect gekozen. Het is dus nog geen goedgekeurd ontwerp. 

Voeg toe aan selectie