Brandende vraag: powernap

We ontvangen regelmatig vragen van lezers, die ook interessant zijn voor andere collega's. In deze editie een vraag van een meldkamercollega uit Apeldoorn, over de mogelijkheid van het doen van powernaps.

VRAAG

Kan ergens in het gebouw een slaapcapsule geplaatst worden voor het doen van een powernap? Dus dat er een mogelijkheid wordt gecreëerd om even kort de ogen dicht te doen, zodat je daarna weer fit en gefocust het werk verder uit kunt voeren en met een veilig gevoel in de auto stapt naar huis. 

ANTWOORD

In een aparte, afsluitbare ruimte op de begane grond komen twee relaxstoelen die in een ligstand te zetten zijn en waar een powernap op gedaan kan worden. Als daar behoefte aan is, kan door dienstdoend meldkamerpersoneel even de rust opgezocht worden. De leiding en medewerkers maken afspraken over welk beleid hiervoor gaat gelden. 

Verder is er een afsluitbare ruimte met bank en Frans balkon op de meldkamerverdieping zelf, om even te kunnen zitten en afschakelen.

Er is gekozen voor moderne biodynamische verlichting. Deze heeft als kenmerk dat zeker 1 tot 1,5 uur na de dienst mensen nog fit zijn. In Bergen op Zoom en in Drachten hebben collega's gemerkt dat het wel even wennen is. Het blijft in de nachtelijke uren lichter dan ze nu gewend zijn. Ze geven daarentegen ook aan fitter te zijn, niet meer te hoeven voorslapen en geen dip te hebben na de nachtdienst (en dus nog fris naar huis kunnen rijden).

Als mensen behoefte hebben om ergens te slapen (bijvoorbeeld omdat het onverantwoord is om de weg op te gaan), dan is dat mogelijk bij Hotel Van der Valk.

Heb jij ook een vraag? 

Heb je zelf een interessante brandende vraag? Mail deze dan naar info.meldkamer.oost-nederland@politie.nl.  

FAQ

We zijn bezig met het samenstellen van een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden, een zgn. FAQ (Frequently Asked Questions). De vraag uit deze nieuwsbrief voegen we toe aan de FAQ. Binnenkort volgt meer informatie over de vindplaats van alle vragen en antwoorden. 

 

 

Voeg toe aan selectie