De architect

Cepezed heeft de winnende offerte voor de Meldkamer Oost gemaakt. De gemeente Apeldoorn wilde graag een gebouw dat mooi in het parkachtige landschap past. Een gebouw dat duidelijk familie is van het Eenheidsbureau en de Rabobank.

Daarnaast moest de meldkamerverdieping, die een grote schijf vormt, mooi worden ingepast in het hoogbouwvolume dat de gemeente voorschreef, waarin de andere kantoorfuncties zitten. Cepezed is er in geslaagd om dat in een krachtige, robuuste vorm uit te werken. De bruingetinte gevel wordt niet van baksteen gemaakt, zoals voor de hand leek te liggen. Cepezed denkt aan het gebruik van Corten-Staal, hetzelfde materiaal als is toegepast bij het talud bij de ingang van het parkeerterrein. In de staalplaten zijn ter plaatse van de meldkamer kleine gaatjes geboord, waardoor het bij nacht een bijzondere uitstraling heeft.

Verder werkt Cepezed met een uitnodigende ontvangst bij de entree, waar luie trappen stimuleren om gelijk door te lopen in plaats van de lift te nemen. De werkvloeren van de back-office zijn gevarieerd en nodigen uit om activiteitgericht te werken. Concentratiewerk, vergaderen of bijkletsen in de ontmoetingsruimte vraagt een juiste balans tussen rust en rumoer, door de verschillende zones.

Ook op het gebied van duurzaamheid heeft Cepezed al allerlei ideeën uitgedacht om het gebouw zo energieneutraal mogelijk te maken. Daarmee onderscheidde het bureau zich ook van anderen. Concrete ideeën over mooie hernieuwbare materialen, slimme gebouwsystemen met smartphone-apps en dynamische verlichting.

Voeg toe aan selectie