De bouw is gestart!

Woensdag 31 maart 2021: een gedenkwaardige dag voor alle meldkamermedewerkers en andere betrokkenen in Oost-Nederland! Vandaag vieren we samen de officiële start van de bouw van het nieuwe meldkamergebouw in Apeldoorn. Digitaal en dus geheel COVID-proof, maar daarom niet minder feestelijk! Lees snel hoe we dit bijzondere moment met jullie willen markeren.

Film 

Vanzelfsprekend hadden we er graag een grootse happening van willen maken. Helaas, door de huidige COVID-maatregelen kan dat niet. Om het bijzondere moment toch samen te beleven, maakten we een korte film. Hierin zie je hoe symbolisch 'de eerste heipaal' wordt geslagen door burgemeester Carol van Eert, namens de bestuurders. Meldkamermedewerkers Kirsten Trip (ambulancezorg), Peter Netten (brandweer) en Elise Wareman (politie) komen in de film aan het woord om te vertellen hoe zij naar onze nieuwe meldkamer kijken. Anton Slofstra (namens directie veiligheidsregio's in Oost-Nederland), Niels Nijman (sectorhoofd DROC, Politie Oost-Nederland) en Piet Huizinga (namens de directies ambulancezorg in Oost-Nederland) geven aan dat de komende tijd een enorme verandering wordt ingezet en dat we toewerken naar goed samenwerkende organisaties in één meldkamer.   

Burgemeester Van Eert is erg enthousiast over de nieuwe meldkamer: 'We beginnen na een lange voorbereidingsperiode aan de bouw van dit prachtige pand. Onze bedoeling is dat het een fijne en moderne werkplek voor de medewerkers van politie, brandweer, ambulancezorg en de LMS wordt. De eerste grote stappen daarvoor zijn met de start van de bouw gezet.' 

Klik hier om het bijzondere moment van de start van de bouw van onze Meldkamer Oost-Nederland te ervaren! ! Let op: als de link niet werkt binnen je werkomgeving, stuur deze dan door naar je privémail. 

Virtual reality (VR)-tour

Vanaf vandaag kunnen alle meldkamermedewerkers een virtuele tour door de meldkamer maken. Zo kunnen zij een eerste algemene indruk krijgen van de nieuwe werkplek. De meldkamercollega's in de film hebben alvast een kijkje genomen en vertellen hierover. Bij de MON, de MAN en MK Twente en bij de politieteams die meeverhuizen is als extraatje een speciale VR-bril beschikbaar om de tour met een 3D-beleving te kunnen maken. De tour kan ook op de computer bekeken worden, via deze link. Daarvoor zijn inloggegevens en een instructie beschikbaar. 

! Let op: omdat we ons moeten houden aan de veiligheids- en integriteitsregels, zijn de inloggegevens en instructie alleen te verkrijgen via de leidinggevenden op de meldkamer, meldkamerbeheer en via de leiding van de betreffende politieteams. De VR-link is daarmee exclusief bedoeld voor de collega's die het gebouw als werkplek gaan gebruiken. 

Webinar

We kunnen ons voorstellen dat na het kijken van de film of de virtuele tour vragen ontstaan over bijvoorbeeld de inrichting van de nieuwe meldkamer. We zijn van plan om medio mei een webinar of brede zoomsessie te organiseren (we moeten de vorm nog kiezen), waarin de deskundigen achter gebouwontwerp en inrichtingskeuzes antwoorden geven. Wil je je vragen vast stellen zodat we ze mee kunnen nemen in de voorbereiding van deze digitale sessie? Mail ze naar info.meldkamer.oost-nederland@politie.nl.

Impressieplaten 

Vanaf vandaag staan op de MAN, de MON en meldkamer Twente platen met daarop een impressie van de inrichting van het nieuwe gebouw. En ook van de bijbehorende look and feel van wat voor veel lezers van deze nieuwsbrief de nieuwe werkplek wordt. Misschien herinneren mensen zich de mock-up in de Hanzehal in Zutphen nog. Daar lieten we al zien: de nieuwe bewoners hebben meegedacht over de indeling van de werkvloer en dat zie je hierin terug.  

Win een taart! 

Als je de impressieplaten goed onder de loep neemt, kom je op een van de twee Wally (van de populaire jeugdboekenserie 'Waar is Wally?') tegen! Ook op de andere plaat staan twee personen die er duidelijk niet thuis horen....... We zijn benieuwd of je ze alle drie kunt vinden! Laat het ons weten als en vooral waar je ze hebt gespot. Mail je reactie naar info.meldkamer.oost-nederland@politie.nl, en zet bij het onderwerp 'Wally'. Onder de juiste inzendingen verloten we een overheerlijke taart!

Traktatie

Bij het vieren van een bijzonder moment hoort iets lekkers. Voor de meldkamermedewerkers, meldkamerbeheerders en de politieteams die verhuizen naar het nieuwe pand is er een Paaswaardige en COVID-proof traktatie bezorgd. 

Binnenkort

Vanaf de start van de grondwerkzaamheden hebben we 24/7 een camera gericht op de plek waar onze nieuwe meldkamer verrijst. We starten binnenkort met het maken van een timelapse van deze beelden én met een korte bouwvlog vanaf de bouwplaats. Zo nemen we de bewoners van de nieuwe meldkamer mee in wat er precies gebeurt. Binnenkort laten we weten hoe de timelapse en vlog te volgen zijn. Want ook hier geldt dat we ons hebben te houden aan de informatiebeveiligings- en privacyregels. 

Contact 

Lukt het niet om de film te bekijken, wil je hulp bij de VR-tour of heb je een andere vraag? Neem gerust contact op via info.meldkamer.oost-nederland@politie.nl

 

Voeg toe aan selectie