Lekker zitten

Op dit moment loopt een Europese aanbesteding voor de levering van meldkamerstoelen. Op 15 januari mochten daarom centralisten van alle samen te voegen meldkamers stoelen gaan testen in Driebergen. Op deze dag werd comfort (gebruikersgemak) en ergonomie getest. Deze beide onderdelen scoren samen 50%. Andere onderdelen die scoren zijn: onderhoudsplan, duurzaam retourbeleid, prijs en uurtarief onderhoudsmonteur.

Ervaring
Ed van Veen, politiecentralist Meldkamer Apeldoorn was één van de testers die op 13 stoelen heeft gezeten:  “In groepen van ongeveer 8 mensen, die niet alleen afkomstig waren van de diverse politiemeldkamers in Nederland, maar ook van de diverse kolommen,  werden de stoelen uitgeprobeerd. We gaven een oordeel aan de hand van de stoel in zijn algemeenheid, de mogelijkheden en instellingen enzovoorts. Iedereen maakte per stoel een testrapport”.
Voordat de ‘proefpersonen’ konden gaan testen kregen ze een toelichting op het testprogramma, een korte cursus ergonomie en uitleg over de mogelijkheden van de  teststoelen. 
In totaal zijn 13 verschillende - zowel ‘actieve’ als ‘passieve’ * - van 3 leveranciers getest. “Het werd wel duidelijk dat er geen eenduidige favoriete stoel uit gaat komen. Elke stoel heeft wel zijn “voors” en “tegens”. En ook heeft elke tester weer zijn of haar eigen voorkeur. Nu maar hopen dat mijn voorkeursstoel ook echt in gebruik genomen wordt”, besluit Veen knipogend. 

Verschillende stoelen
In de huidige meldkamers zijn vaak een tweetal verschillende stoelen beschikbaar (actief en comfort). Deze lijn bij de aanbesteding doorgezet. Er zijn dus met dit doel twee type stoelen uitgevraagd.

Na afronding van de aanbesteding kan elke meldkamer naar eigen behoefte aantallen comfort en actieve stoelen aanschaffen.

Maatwerkstoelen in verband met (ergonomie) klachten blijft een optie. Mogelijk middels kleine aanpassingen van de stoelen uit de aanbesteding tot, indien noodzakelijk, volledig maatwerk.

Planning
Begin maart wordt duidelijk welke leverancier de stoelen voor de nieuwe meldkamers mag leveren.

Toelichting stoelen

 

Voeg toe aan selectie