Licht in de nieuwe meldkamer

We houden van licht en ruimte. Thuis en op onze werkplek. Het is bewezen: mensen voelen zich daar beter bij.

Daarom is het gebouw op veel plekken voorzien van glas waardoor een flinke hoeveelheid daglicht het gebouw instroomt. Niet alleen via de gevel, ook via het open atrium en transparante binnenwanden. Extra aandacht is er voor kunstlicht, ook op de meldkamervloer. Goed licht is belangrijk voor een fijne werkplek.

Een professionele lichtarchitect die ruime ervaring heeft met meldkamers en callcenters maakte een speciaal lichtplan voor onze meldkamer. Zo schijnt vanuit het plafond indirect licht dat dynamisch meebeweegt met het daglicht, waardoor het voldoende licht op de werkplekken oplevert. Ook zit er een lichtstraat in het dak van de meldkamer die daglicht binnenbrengt van boven.

De lichtarchitect houdt eveneens rekening met lichtsterkten die door medewerkers vanuit biologisch oogpunt als prettig worden ervaren: door de dynamische programmering is de lichtsfeer bij avond en in de nacht anders dan overdag. Op wens van een aantal gebruikers is een individuele lamp op de meldkamertafels als optie toegevoegd.

Voeg toe aan selectie