Prikpost

Hier vind je berichten van brandweer, politie, ambulancezorg en beheer & bedrijfsvoering. Deze brengen activiteiten in beeld, die nodig zijn om straks goed over te gaan naar de nieuwe meldkamer.

Ambulancezorg 

De 5 oostelijke RAV’s zijn gestart met het vormgeven van de 112 processen ambulancezorg bij de samenwerking op de nieuwe meldkamer in Apeldoorn. Er is een werkgroep opgericht met centralisten van de 5 regio’s en een vertegenwoordiging van het medisch management. Zij komen ongeveer elke 6 weken bij elkaar. De eerste bijeenkomst vond plaats op 17 juli 2020. 

De werkgroep PICA heeft tijdelijk stilgelegen in de beginfase van de corona-crisis en is weer opgestart. PICA staat voor Proces en Informatie Coördinator Ambulancezorg. Dit is een nieuwe functie voor de coördinatie van alle spoedeisende ambulancezorg bij multidisciplinaire inzetten van politie, ambulance en brandweer. Het invoeren van deze functie hangt nauw samen met de implementatie van zorgcoordinatiecentra.De werkgroep Governance wordt ingevuld wanneer er meer duidelijkheid is over het 112 proces.

De directieleden van de oostelijke 5 RAV’s bespreken elke 4-6 weken de ontwikkelingen in de ambulancezorg met betrekking tot de vorming van de nieuwe meldkamer. Doelstelling is minimaal elk kwartaal een update te geven van de ontwikkelingen.  

Beheer en bedrijfsvoering

De Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) heeft het team Bedrijfsvoering van de Meldkamer Oost-Nederland i.o. uit kunnen breiden en daar zijn we heel blij mee. Vanuit het Meldkamer Diensten Centrum (MDC) in Driebergen zijn Bas Tenten en Axel Krabbe overgekomen. Zij hebben een brede en gedegen kennis van de techniek en organisatie in het meldkamerdomein en zijn een waardevolle aanvulling van ons team. Daarnaast levert Jet Tusveld tijdelijk ondersteuning op communicatie. Zij werkte voorheen bij de Veiligheidsregio IJsselland. Zo versterken we ook de communicatieprocessen rondom de realisatie van de nieuwe meldkamer.  

Op maandag 28 september 2020 nam Sipke Dekker afscheid van de politie en meldkamer, waar hij jarenlang een vertrouwd gezicht was. Tijdens een kleine - coronaproof - afscheidslunch bij de Politieacademie sprak Janice Meerenburgh, kwartiermaker voor de realisatie van de nieuwe meldkamer, haar waardering uit voor Sipke's inzet. In juni 2017 startte hij als programmamaker voor een gezamenlijke meldkamer in Oost-Nederland. Sipke was daarmee ook het gezicht van het nieuwe meldkamergebouw, dat volgens planning eind 2020 in Apeldoorn wordt gerealiseerd. We hopen uiteraard dat hij er straks ook bij is, als het nieuwe gebouw geopend wordt.

Voeg toe aan selectie