Alles wat je nog wilt weten over de nieuwbouw!

In oktober en november hebben we in totaal ruim 40 rondleidingen georganiseerd, voor iedereen die in de nieuwe meldkamer gaat werken en voor de collega's die nauw betrokken zijn bij het meldkamerwerk. Maar liefst 20 rondleiders hebben in totaal zo'n 450 mensen rondgeleid door het prachtige nieuwe pand. Waar sommige collega's met enige scepsis binnenkwamen, waren ze na afloop over het algemeen heel enthousiast. De warme ontvangst met koffie/thee, een gebakje en frisdrank, én de inzet van de rondleiders werden zeer gewaardeerd.

Tijdens en na de rondleiding hadden de collega's de gelegenheid de vragen die er nog leven te uiten. Hiervoor waren flipovers in de ontvangsthal gezet. Inmiddels hebben we de vragen gerubriceerd en samen met de antwoorden in een pdf-bestand verwerkt. Dit is als bijlage aan deze nieuwbrief toegevoegd. Twee veelgestelde vragen hebben we alvast hieronder opgenomen.  

Komt er opbergmogelijkheid voor infomappen/naslagwerk? 

Elke meldkamermedewerker krijgt de beschikking over een halfhoge locker in de kleedkamer en over een headsetkastje. We verwachten weinig papieren meer. Mocht het nodig zijn, dan kan er altijd iets in het headsetkastje gelegd worden. De kleedlocker is voor kleding en andere eigen spullen. Heb je toch iets meer ruimte nodig, dan overleg je dat met jouw leidinggevende.

Verder zijn de kantoorverdiepingen uitgerust met daglockers, die maximaal 24 uur gebruikt kunnen worden. Er is bewust gekozen voor beperkte kastruimte. Clean-deskpolicy, informatiegestuurd werken en het vanuit duurzaamheid wijs omgaan met printen, leveren doorgaans minder papier op.

Waarom is er maar één oven? En ook het aantal magnetrons is niet groot.

Uitgangspunt is het snel opwarmen van meegebracht eten. Wij hebben in vergelijking met andere meldkamers verhoudingsgewijs aanzienlijk meer opwarmfaciliteiten ingebouwd. In de praktijk gaan we ervaren hoe het bevalt. 

Behalve vragen, kregen we ook mooie complimenten, waarvan we de volgende graag vermelden: 'Wat een prachtig pand! Complimenten, er is echt geluisterd!'  We zijn erg trots op dit gebouw en hopen dat het voor iedereen die er werkt een fijne werkplek is. We hebben inderdaad geprobeerd heel goed te luisteren naar de collega’s die er komen te werken. Het doet ons erg goed om terug te horen dat mensen dit zien en herkennen.

Zie voor de overige vragen en antwoorden het bijgevoegde pdf-document. 

Voeg toe aan selectie