Balen én vooruitkijken

Het liep allemaal zo soepel. De bouwplannen klaar. Het realisatieprogramma scherp op papier. De eerste schop de grond in. Momenten om samen te vieren. En dan nu… het bericht dat het tóch niet haalbaar is om de nieuwe meldkamer eind 2022 te openen. Het wordt over de jaarwisseling heen getild, naar voorjaar 2023. Ik baalde stevig. Ik weet, ik ben zeker niet de enige: alle collega´s die zo hard werken aan alles wat nodig is om die mooie nieuwe meldkamer van de grond te krijgen, voelen de teleurstelling ook. Net als alle collega’s die uitkijken naar een nieuwe werkplek in de Meldkamer Oost-Nederland. We delen de successen én de teleurstellingen.

Maar ook dit hoort bij een dergelijke grote bouw-, verhuis- en samenvoegingsopgave. Er ontstaan soms onverwachte situaties, die je moet oplossen. En die komen we nu tegen. Het levert uiteraard vragen op, die antwoorden verdienen. Die antwoorden komen. De komende weken leggen we opnieuw de puzzel van de planning. We kijken terug. Om te leren en uit te leggen. Maar we kijken vooral vooruit. Om samen door te gaan. De schouders eronder. De neuzen vooruit. We staan nog steeds voor dezelfde - forse - opgave: het realiseren van een mooie nieuwe Meldkamer Oost-Nederland. Want die komt er. Dat is zeker.

En toch, we mogen even stevig balen. Maar laten we daarna vooral weer vooruitkijken. Met een nieuw perspectief er samen weer helemaal voor gáán. Met het vooruitzicht van een prachtige nieuwe werklocatie voor iedereen die dat mooie meldkamerwerk doet.

Voeg toe aan selectie