Brandende vraag

Komen er elektrische laadpalen op het terrein bij het nieuwe meldkamergebouw?

Na het lezen van de vorige nieuwsbrief viel het een van onze lezers op, dat er in de communicatie over het nieuwe meldkamergebouw niets genoemd is over elektrische laadpalen. Terwijl dat toch wel van belang is een tijd waar de nadruk op elektrisch rijden wordt gelegd. In de huidige situatie is er één dubbele laadpaal aan de parallelweg van de Europaweg, die door iedereen gebruikt kan worden.

'Is er een aanvraag gedaan bij de gemeente of komt er op de eigen grond ruimte om elektrische auto’s op te laden?', vroeg hij zich af. We vroegen het na voor onze lezer. Het antwoord is als volgt.

Er komen inderdaad elektrische laadpalen op de nieuwe parkeerplaats. Het bouwteam heeft 10 overdekte parkeerplaatsen met een elektrische laadpaal opgenomen in de plannen voor het nieuwe meldkamergebouw. De plannen bevatten ook stopcontacten voor het opladen van elektrische fietsen in de overdekte fietsenstallingen.

Het elektrisch rijden heeft bovendien landelijke aandacht. Het Politie Diensten Centrum (PDC) is bezig met het voorbereiden van besluitvorming over een Routekaart Vervoer en een Programma Laadinfrastructuur. Met onze laadpaalplannen lopen we hier alvast op vooruit, omdat de ontwikkeling van de nieuwbouw natuurlijk gewoon doorgaat. Als Meldkamer Oost-Nederland i.o. zijn we dus ook in dit opzicht vooruitstrevend in de plannen voor ons nieuwe meldkamergebouw.

Heb je ook een brandende vraag? Stuur een bericht met je vraag aan:

Voeg toe aan selectie