De bal blijft rollen

Er is vaak maar een klein zetje nodig om een bal goed aan het rollen te krijgen. De meest zichtbare zetjes laten aan alle spelers zien dat het spel écht in beweging komt. De bal naar de realisatie van onze nieuwe meldkamer rolt al een tijdje. Maar vooral achter de schermen.

Achter de schermen gebeurt er veel. Het zijn meer onzichtbare maar zeker heel belangrijke zetten geweest. Alles om de bal richting dat ene doel te krijgen: een state of the art Meldkamer Oost-Nederland waar het fijn werken is. Een meldkamer die een volwaardige plaats inneemt in het netwerk van de 10 meldkamers in Nederland. De meest belangrijke stappen voorwaarts hebben we voor jullie de afgelopen tijd in deze nieuwsbrief aangestipt. En dat blijven we natuurlijk doen. 

De start van de bouw is een zichtbare aftrap om die bal echt rollend richting dát doel te krijgen. Met de afgeronde vergunningprocedures, de goede tekeningen en een geselecteerde aannemer beginnen eind februari de voorbereidende werkzaamheden op het nu nog kale terrein van Europaweg 77 in Apeldoorn. Een goede voorzet richting doel is de eerste heipaal die in maart de grond in gaat. Vanaf dat moment zien we de meldkamer als gebouw ontstaan.

En ik weet niet of jullie het voelen, maar ik merk dat er nieuwe energie vrijkomt nu we dat hei-moment gaan beleven. Het gaat echt gebeuren! En dat zet nieuwe dingen in beweging. Hopelijk kunnen we die nieuwe energie met elkaar, ondanks de merkbaar grote druk van de huidige (Covid-)tijd op onze meldkamers, delen en wat ruimte geven. Juist om jullie als gebruikers van die nieuwe meldkamer verder mee te nemen en te betrekken. Want er ontstaat niet alleen een nieuw gebouw, maar ook een nieuwe organisatie van samenwerkende collega’s. 22-11-22; het zou zo’n mooie datum zijn om het eerste 112-telefoontje aan te kunnen nemen in de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland! Een schot voor open doel…?

 

Janice Meerenburgh

kwartiermaker Realisatie Meldkamer Oost-Nederland

mail: janice.meerenburgh@politie.nl

Voeg toe aan selectie