Een eerste inkijkje in de nieuwe meldkamer

Op een zonnige dag in april hadden Alex Berendsen (centralist brandweer MAN), Kirsten Trip (centralist ambulancezorg MON) en Anne Scholten (centralist politie MK Twente) de eer om als eerste meldkamermedewerkers een kijkje te mogen nemen in het nieuwe pand.

Een filmploeg volgde de rondleiding die zij kregen en filmde hun reacties. De komende maanden komen deze drie centralisten nog twee keer terug in het pand om de voortgang te zien, hun eerlijke reactie te geven en vragen te stellen. Deze film is de eerste in een serie van drie. Drie films, over hoe Alex, Kirsten en Anne de beweging naar één grote meldkamer ervaren en over de gezamenlijke toekomst. Die gaan over wat zichtbaar is: de inrichting, het gebouw en hoe ‘ver’ we zijn. En over wat niet of minder zichtbaar is; het gevoel bij de nieuwe werkplek, wat het met je doet.

Eerste film nieuwbouw

Je kunt de eerste film vanaf vandaag bekijken door op deze link te klikken. Laat je rondleiden door het prachtige nieuwe meldkamergebouw! 

!Let op: als de link niet werkt binnen je werkomgeving, stuur deze dan door naar je privémail. 

VR-tour

Wil je nog meer zien? Er is een virtuele tour beschikbaar, waarop je kunt inloggen en waarmee je virtueel een wandeling door het pand kunt maken. De VR-tour is via de website van de architect te benaderen. Je hebt daarvoor wel inloggegevens nodig, die via leidinggevenden van de meldkamers en meldkamerbeheer beschikbaar zijn. Klik hier voor de link naar de VR-tour. 

Je kunt de tour ook bekijken volgen met een VR-bril, waarvan er één op elke meldkamer aanwezig is. De lokale beheerders kunnen je hierbij helpen.

!Let op: omdat we ons moeten houden aan de veiligheids- en integriteitsregels, zijn de inloggegevens en instructie voor de VR-tour alleen te verkrijgen via de leidinggevenden op de meldkamer, meldkamerbeheer en de leiding van de betreffende politieteams. De VR-link is daarmee exclusief bedoeld voor de collega's die het gebouw als werkplek gaan gebruiken. 

Veel plezier!  

Janice Meerenburgh / Kwartiermaker Realisatie Meldkamer Oost-Nederland 

 

P.S. Nieuwsgierig geworden naar de volgende fase in de nieuwbouw? De tweede film verschijnt eind mei! Dan laten we ook andere ruimten in het nieuwe pand zien. 

Voeg toe aan selectie