Even voorstellen... Remko Tippens

Mijn naam is Remko Tippens(58 jaar) en ik ben sinds 1 april, en dat is geen grap, benoemd tot Kwartiermaker Bedrijfsvoering LMS Oost-Nederland. De LMS (Landelijke Meldkamer Samenwerking) is het nieuwe organisatie onderdeel binnen de politie dat verantwoordelijk is voor het beheer van de meldkamers na de verwachte wetswijziging van 01-01-2020 met een multidisciplinaire governance. Dat betekent dat de LMS het beheer organiseert, maar daarover verantwoording aflegt aan de disciplines (politie, brandweer, ambulancezorg en de KMar)
Ik ben nu 11 jaar werkzaam binnen de Politie waarvan de laatste 5 jaar bij het MDC (Meldkamer Diensten Centrum) en de LMS. Daarvoor heb ik diverse leidinggevende functies vervuld in het bedrijfsleven, van machinefabriek tot consultancy tot telecombedrijf.
In opdracht van de LMS heb ik het afgelopen half jaar een inventarisatie uitgevoerd van alle meldkamers in Nederland.  
In de loop van dit jaar zal er een overdracht plaatsvinden van de verantwoordelijkheid van het beheer van de meldkamers van de Veiligheidsregio’s naar de Politie, die op 01-01-2020 effectief moet zijn. Vanaf dat moment ben ik dan ook de “baas” van alle medewerkers bedrijfsvoering die werkzaam zijn binnen de 4 meldkamers van Oost-Nederland.
Deze overdracht is onderdeel van het gehele proces van samenvoegen, verhuizen, aansluiten op de landelijke IV en de bouw/inhuizing in de nieuwe meldkamer waarbij de continuïteit van de dienstverlening centraal staat.
Dit ga ik natuurlijk niet alleen doen. Dit is een taak die we samen en met elkaar moeten doen.
“Samen” is voor mij het kernwoord. Mijn motto is het motto van de Luchtmacht: “één team, één taak!”
Ik ga de komende tijd gebruiken om met alle medewerkers bedrijfsvoering persoonlijk kennis te maken en mijzelf een goed beeld te vormen van de huidige situatie. Maar daarna gaat met een sneltrein het proces van overdracht van start en om dat voor het eind van het jaar goed te organiseren, samen met de huidige verantwoordelijken is een uitdagende klus waar ik met veel plezier aan begonnen ben.

We gaan elkaar zien en spreken!!

Mocht je contact met Remko op willen nemen, zijn emailadres is: remko.tippens@politie.nl 

Voeg toe aan selectie