Janice Meerenburgh nieuw hoofd bedrijfsbureau LMS

Vanaf 1 januari 2023 start Janice Meerenburgh als hoofd Bedrijfsbureau bij LMS en verlaat ze het programmateam van de Meldkamer Oost-Nederland. De rol van kwartiermaker realisatie wordt niet opnieuw ingevuld tot 21 maart. De nog lopende zaken worden opgepakt door het MT. Volgens Janice een natuurlijk moment dat hoort bij afronding van een periode van bouwen.

‘Met Janice krijgen we een energieke en kundige collega op deze functie’, stelt Jan van Loosbroek, directeur LMS. ‘Zij kent het multidisciplinaire domein heel goed en heeft ruime ervaring in het aansturen van bedrijfsvoering binnen de brandweer en veiligheidsregio’s. Daarmee is ze een welkome aanvulling in het MT van LMS.’

Janice: ‘Het werken in het multidisciplinaire domein van de meldkamers bevalt mij heel goed. LMS is een jonge organisatie en volop in ontwikkeling. Daarbij help ik graag mensen in hun ontwikkeling en in het samenwerken aan een oplossing voor een probleem. In de functie van hoofd Bedrijfsbureau bij LMS komen verschillende aspecten van mijn ervaring en ambitie samen. Ik kijk ernaar uit te starten bij LMS en kennis te maken met de collega’s uit het team en daarbuiten.’

Tegelijkertijd voelt het wel wat dubbel. Met veel collega´s hebben we de afgelopen periode erg hard gewerkt aan alles wat er nu staat: een nieuwbouw MK ON, harmonisatieklussen, inregelen van systemen en werkprocessen.’ Voor Janice was communicatie, verbinding en betrokkenheid altijd belangrijk. ‘We bouwen een werkplek voor collega´s, zij moeten zich daar fijn voelen en hun werk goed kunnen doen’. 

Een bijzonder moment toen Janice startte was de bijeenkomst met medewerkers met het eerste inrichtingsplaatje van de meldkamer. Dat viel niet goed. Ondanks dat het rationeel volgens de ‘wetenschappelijke’ inzichten van coördinatie was gemaakt, herkenden mensen zich niet. Daarop besloot Janice met het team terug te gaan naar de tekentafel en beter uit te vragen hoe mensen in de meldkamer willen werken. Een nieuwe inrichting was het resultaat en die werd via een mock-up (proefopstelling op ware grootte) in de Hanzehal in Zutphen bij mensen getoetst. Janice: ‘Toen collega´s daar aangaven dat zij voelden dat naar hen werd geluisterd, en de opstelling als werkbaar noemden, wisten we dat het in basis goed zat. Daarmee zijn we gaan bouwen. Datzelfde deden we bijvoorbeeld met kleuren en materialen voor de inrichting en de behoefte aan techniek.’

De drie films, nieuwsbrieven en rondleidingen stonden allemaal in het teken van het betrekken van de collega´s. En het luisteren naar de eerlijke reacties. Janice heeft nog kunnen zorgen voor de eerste aanzet van o.a. de familiedag, de video van de migratiedag en de opening. Ook samenwerkingsafspraken, het continuïteitsplan, het migratiedraaiboek en afspraken over informatiedeling op de werkvloer staan in concept. Daar gaat het MT MK ON onder regie van Niels Nijman mee verder.

Janice start per 1 januari 2023 bij LMS. De MK ON is één van de 10 locaties waar LMS het beheer voor uitvoert. In de portefeuille van Janice vallen naast o.a. communicatie, beleid, advies en finance ook compliance (waaronder informatiebeveiliging), continuïteit en risicomanagement en innovatie. ‘LMS heeft als een van haar kernwaarden “nabijheid”. Ik vind dat belangrijk en juist daarom zal ik vast en zeker ook met enige regelmaat in de MK ON een flexplekje opzoeken’, lacht Janice.

‘Vanaf deze plek wil ik heel graag iedereen bedanken voor de inzet, betrokkenheid en het warme contact. En ook straks, kom gerust langs voor koffie en een praatje. Ik weet graag wat iedereen bezighoudt en of ik daarin iets kan bijdragen.’ Janice blijft bereikbaar via janice.meerenburgh@politie.nl en telefonisch op 06 - 18 67 50 84.

Op de foto hieronder zie je Janice tijdens haar laatste vergadering van de Bestuurlijke Regiegroep, waar door de bestuurders in het programma op warme wijze afscheid van haar is genomen. 

Voeg toe aan selectie