Keuze meldkamerstoelen

In januari hebben 40 centralisten afkomstig van alle meldkamers in totaal 13 verschillende stoelen - zowel 'actieve als 'passieve' - getest van 3 leveranciers. Naast de ervaringen van gebruikers is er ook gekeken naar de ergonomie, het onderhoudsplan, de prijs van de stoelen en het retourbeleid van de verschillende leveranciers. Flokk BV heeft de opdracht voor het leveren van de stoelen verkregen. De leverancier scoorde vooral hoog op comfort, ergonomie en duurzaam retourbeleid.

Voor de meldkamers komen de volgende stoelen beschikbaar:

  • RH Logic 400 24/7
  • BMA Asia Focus 24/7

RH Logic 400 24/ 7
Actieve stoel voor beeldschermwerk: Bij de actieve stoel ligt het accent op optimale instelbaarheid, zodat de medewerker goed ondersteund wordt bij actieve invoerwerkzaamheden. Van deze stoel wordt verlangd dat de gebruiker optimaal ondersteund wordt bij allerlei vormen van actief werken. Een groot verstelbereik van de breedte tussen de armleggers, hoogteverstelling van de rugleuning en hoogte- en diepteverstelling van de zitting is een vereiste, om medewerkers van verschillend postuur goed te ondersteunen. Deze stoel is tevens verkrijgbaar voor mensen met een klein postuur.

BMA Asia Focus 24/7
Comfort stoel voor observatiewerk: Bij de comfort stoel het ligt het accent op comfort, waarmee naast invoerwerkzaamheden ook het monitoren van systemen goed wordt ondersteund. Van deze stoel wordt verlangd dat de gebruiker naast goede ondersteuning ook zeer comfortabel is bij het langdurig zitten in eenzelfde observatiehouding.

Aandachtspunten uit het contract
Met deze stoelen wordt beoogd 95% van centralisten van passende stoel te voorzien. Bij ARBO- / gezondheidsvraagstukken zijn deze stoelen hiervoor in de basis aan te passen. Voor meer ingrijpend maatwerk bij gezondheidsklachten dient nog gebruik gemaakt te worden van huidige procedures. Later zal voor deze dienstverlening een separate aanbesteding plaatsvinden.
 

 

Voeg toe aan selectie