Nieuwe fasen

Onze aannemer legt de laatste hand aan het gebouw. De IV- en ICT-‘spullen’ beginnen binnen te komen. Eind mei is het prachtige gebouw zodanig ‘af’ dat onze LMS-beheerders binnen aan de slag kunnen. Om de spiksplinternieuwe techniek in te bouwen. Ook het meubilair komt dan binnen. In september kunnen we medewerkers hun nieuwe meldkamerwerkplek laten zien.

In november is Meldkamer Oost-Nederland naar schatting technisch gereed; de ingebouwde ICT-techniek ‘doet het’, en de databases kunnen verder gevuld worden. Dát is het moment dat de brandweer, politie en ambulancezorg zelf écht klaar moeten zijn om die databases van hun (geharmoniseerde) gegevens en bijpassende werkwijzen te kunnen voorzien. 

Naar inschatting is eind december 2022 onze Meldkamer Oost-Nederland productiegereed. Dat wil zoveel zeggen als ‘de ICT-techniek is getest en werkt’. Met de goede gegevens van de hulpdiensten erin. Functioneel ingericht, autorisaties op orde. De werkplekken in de meldkamer doen het dan. Vervolgens gaan we de laatste fase in. Tussen januari en eind februari 2023 zetten we de puntjes op de i. Met oefeningen en trainingen voor meldkamercentralisten op de nieuwe werkvloer, en door continuïteitsplannen te beproeven en een pre-migratie (proefmigratie) te draaien. Om er zo zeker als mogelijk van te zijn, dat de livegang in ‘one step’* goed verloopt.

* Eerder hebben we afgesproken dat we ervoor kiezen om binnen één dag alle drie meldkamers ‘op zwart te laten gaan’ terwijl de nieuwe meldkamer het overneemt. 

<KI = kerninstructeurs             BAT = beheeracceptatietest           GAT = gebruikersacceptatietest>

Het laatste actiepuntje, in de laatste fase, voordat we samen het nieuwe tijdperk van Meldkamer Oost-Nederland ingaan, is het vaststellen van de daadwerkelijke migratiedatum (en een reservedatum). Die waarop de lichten in de oude meldkamers uit gaan en de lampen in de nieuwe gaan branden. 

Een nieuw begin. En hoe toepasselijk: de lente van 2023 staat dan voor de deur.

 

Voeg toe aan selectie