Op weg naar een netwerk van 10 meldkamers

Op 30 september 2020 was het 10 jaar geleden dat het Regeerakkoord is ondertekend waarin het verbeteren van de meldkamer is opgenomen. Een historische mijlpaal, die afgelopen najaar door de LMS online gemarkeerd werd samen met de collega’s van de hulpdiensten en meldkamers. (bron: LMS Update september 2020)

Van Regeerakkoord tot Wijzigingswet
Jan van Loosbroek, directeur LMS, stond stil bij de route van de afgelopen 10 jaar. Jan: ‘Het is een levensweg die we met elkaar bewandelen, gekenmerkt door "river deep, mountain high". Hoogtepunten zoals het Regeerakkoord, het Transitieakkoord, de samenvoegingen en aansluitingen van de meldkamers, de overdracht van beheer en de wetswijziging die van kracht is gegaan. Maar ook momenten die op een andere manier routebepalend waren, zoals de tramaanslag in Utrecht, de KPN-storing afgelopen jaar en de coronapandemie dit jaar. En tussen al die onvoorspelbare gebeurtenissen door, werken we hard aan de noodzakelijke verbeteringen in de IV/ICT-infrastructuur, C2000, Platform 112 en aan het verder professionaliseren van onze organisatie. We moeten hierin ook nog verder groeien en leren van elkaar. Ook dat hoort bij een levensweg’.

Visuele tijdlijn
Deze levensweg, vol mijlpalen en markante momenten, is samengevat in de visuele tijdlijn ’10 jaar onderweg’ (zie afbeelding). 

Bron: LMS Update september 2020

 

 

 

Voeg toe aan selectie