Over aftellen, afscheid nemen en opnieuw beginnen

Wie kent ze niet? Die kalenders met mooie kerstplaten, waarvan je telkens een hokje mag openmaken om te zien welk chocolaatje erin zit. Aftellen, tot kerst. En dan zit er een extra groot chocolaatje in. Om de 'lange periode' van vier weken vanaf de eerste advent tot kerst voor kinderen wat leuker te maken, werd aan het begin van de 19e eeuw de adventkalender bedacht. Aftellen tot aan kerst. Met - inmiddels - ook vaak cadeautjes. Het oude jaar is dan bijna voorbij.

Aftellen tot aan de vooravond van een nieuw begin. Dat doen wij ook. Het jaar 2023 staat in het teken van de nieuwe MK ON. De familiedag op 11/2, de livegang op 21/3 en de officiële opening waarbij we nu koersen op 1/6. Intussen gebeurt veel: projecten gaan over in going concern, nieuwe werkwijzen worden getest en getraind, collega’s die elkaar nooit eerder zagen werken straks samen in een nieuw pand. Nieuwe rituelen en routines worden samen gemaakt. 

Aftellen heeft ook iets in zich van gestaag afscheid nemen. Toegroeien naar iets nieuws, afscheid nemen van iets wat was. Elke dag een beetje, elke week ietsje meer. Goed afsluiten van iets ouds, zoals met dat ene grote chocolaatje aan het einde van de periode, is belangrijk. Het is bijna een voorwaarde om ook écht met iets nieuws te kunnen starten. Dat gun ik iedereen die straks iets nieuws of iets anders gaat doen. Warm terugkijken en met fris enthousiasme vooruitgaan.

Afgelopen periode hebben we met het programmateam, de locatieleiding en de projectleiders veel aandacht besteed aan het meenemen van collega’s in wat ze kunnen verwachten op de nieuwe werkplek in hun eigen MK ON. Met de drie video’s, de verschillende nieuwsbrieven, het her en der vertellen wat komen gaat en natuurlijk met de 36 rondleidingen waar ruim 400 collega's hun belangstelling toonden. En dat blijven we doen. Een aantal van ons, waaronder ikzelf, vertrekken langzaam maar zeker naar een andere plek. We nemen afscheid. Maar niet zonder het goed over te dragen aan de mensen die met het nieuwe mogen starten. Het letterlijk en figuurlijk doorbouwen aan een goed werkende MK ON, waar mensen met plezier hun diensten verrichten, is voor hen een prachtige opdracht!

Om voor alle collega’s dat aftellen richting de nieuwe meldkamer te symboliseren, bedachten we voor jullie een 'MK ON aftelkalender'. Iedereen die in de nieuwe meldkamer komt te werken, krijgt deze nog vóór kerst uitgereikt. Als cadeautje, voor kerst en wat daarna komt. Om afscheid te nemen en uitzien naar iets nieuws te markeren.  Aftellen, afscheid nemen en opnieuw beginnen. Samen, op een fijne nieuwe plek. Waar we met z'n allen de afgelopen jaren zo hard en met veel plezier aan hebben gewerkt. 

We wensen jullie allemaal een schitterend  2023!

Hartelijke groet,

Namens het gehele programmateam en de projectleiders,

 

Janice Meerenburgh, Kwartiermaker Realisatie MK ON

Voeg toe aan selectie