Startschot voor de bouw!

Goed nieuws! De bouwvergunning is verleend en de aannemer is bekend. De bouw van ons nieuwe meldkamergebouw in Apeldoorn gaat beginnen. De eerste heipaal gaat naar verwachting begin maart 2021 de grond in. Dit is een belangrijke stap in de realisatie van de Meldkamer Oost-Nederland. Oftewel, een Mijlpaal met een grote M. Onze meldkamer van de toekomst wordt werkelijkheid!

Planning

Achter de schermen werken we hard aan de realisatie van onze nieuwe Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn. Vanaf nu gaan jullie daadwerkelijk zien dat de nieuwe meldkamer er komt. Begin februari start aannemer Friso Bouw uit Sneek met het ontgraven en heien van de fundering. De eerste heipaal gaat begin maart de grond in. De planning is dat het gebouw eind mei 2022 bouwtechnisch gereed is. Daarna worden alle telefonie- en ICT-installaties geïnstalleerd. Tegelijkertijd volgt bijscholing / instructie van alle meldkamermedewerkers om goed in de nieuwe omgeving te kunnen werken. Als alles volgens plan verloopt, dan kan het allereerste 112-gesprek eind november 2022 vanuit de nieuwe meldkamer plaatsvinden!

Gebouw: wakend oog

Het gebouw bestaat visueel uit twee blokken en is opgetrokken uit cortenstaal, dat door het oxidatieproces in een mooie roestbruine kleur verandert en daarmee onderdeel wordt van de omgeving. Het heeft veel glas en een ruim atrium met veel daglicht. De architect heeft het gebouw ontworpen als, geheel passend bij zijn functie van meldkamer, een 'wakend oog'. Zo waakt het gebouw letterlijk en figuurlijk over de veiligheid in Oost-Nederland en omgeving. 

Het ontgaat vast niemand dat we in Nederland volop bezig zijn met klimaat en duurzaamheid. Zo ook in onze nieuwe meldkamer. Er komen voldoende zonnepanelen op het dak, evenals op het dak van het deels overkapte parkeerterrein, om het gebouw van stroom te voorzien. Ook zijn er laadpalen voor elektrische auto's en fietsen. 

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of over het bouwtraject in het algemeen? Stel ze per mail via info.meldkamer.oost-nederland@polite.nl.

 

Voeg toe aan selectie